Hoe een zaadje planten…..

Tijdens mijn wandeling deze morgen zag ik een mooie tamme kastanjeboom staan. Mijn aandacht werd getrokken naar de takken die vol hingen met tamme kastanjes. Deze vruchten zijn in volle groei om in de herfst als ze rijp zijn van de boom los te laten.

Een mooi voorbeeld van de wet van incubatie.

In de natuur verloopt alles volgens schema. Elke zaadje, elke vrucht, alles wat groeit en bloeit heeft een incubatietijd nodig.

De boom gaat zijn vruchten niet laten vallen voor ze rijp zijn. Het rijpen heeft echter tijd nodig. De natuur doet niks zonder doel.

Ook voor een menselijk zaadje is dit zo

Het duurt negen maanden voor het zaadje een baby is geworden, volgroeid is en ter wereld kan komen.Een bloem, groenten, fruit, een bacterie, allemaal hebben ze tijd nodig om tot bloei te komen en te groeien.

Wij mensen kunnen nog iets leren van de natuur en er een voorbeeld aan nemen. Als wij iets in onze gedachten hebben, een droom bv dan willen we dat deze gedachte, deze droom zo snel mogelijk uitkomt. Liever gisteren dan morgen.

Je kan deze gedachte, deze droom ook zien als een zaadje dat je plant. Dit zaadje heeft ook een bepaalde tijd nodig om te groeien en te bloeien.

Stel dat je:

In de herfst bloembollen hebt geplant, of gras hebt gezaaid of in de lente aardappelen hebt geplant, dan ga je die na één dag of na één week ook niet weer gaan opgraven om te kijken of er iets groeit. Je hebt er het volste vertrouwen in dat het gaat groeien en dat je na een paar maanden of een volgend seizoen er de vruchten kan van plukken.

Maar als het over onze gedachten, onze dromen en onze doelen gaat dan hebben we geen geduld. We willen dat dit zo vlug mogelijk uitkomt. En zien we na een tijdje nog niks dan geven we het op, we stoppen met onze zaadjes aandacht en liefde te geven en ze sterven een stille dood.

In feite kan het bij ons ook zo makkelijk gaan, net zoals in de natuur. We kunnen onze zaadjes, onze dromen ook planten in onze gedachten.

Wat het ook is wat jij nog wil bereiken, wat je nog wil doen? Plant dit zaadje en geef het vervolgens de volle aandacht en liefde die het nodig heeft om te groeien. Heb er het volste vertrouwen in dat je zaadje zal groeien.

Ook als je nog niets ziet veranderen, blijf er aan werken, blijf het de aandacht en liefde geven die het nodig heeft en blijf er in geloven dat het allemaal goed komt. Geef de hoop niet op.

Op een dag gaat dit zaadje ook uitgroeien tot een prachtige boom die stevig verankerd is in de grond en zijn weg vinden naar het licht. Alles begint met aandacht, liefde en vertrouwen in de oneindigheid.

Tamme kastanje

Liefs

Gerda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *