Voetreflexmassage

Ook bekend als: Voetreflexologie

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage heeft als uitgangspunt dat de organen en zenuwen van ons lichaam terug te vinden zijn (= reflecteren) in bepaalde gebieden en zones van onze voeten.
Door het masseren van de voet, en met name de delen van de voet waarin zich via een bepaald pijnlijk punt een blokkade openbaart, wordt de bloedcirculatie in de voet en bij het corresponderende orgaan gestimuleerd en daardoor de doorstroming bevorderd.
De praktijk heeft reeds duizenden jaren bewezen dat voetreflexmassage werkt, en dat de werking dieper gaat dan een verbetering van de doorbloeding van de organen.
Zowel emotioneel, mentaal als geestelijk beïnvloedt het de mens, Ontspanning, evenwicht en welbevinden zijn welgekomen effecten waarmee belangrijke voorwaarden geschapen worden voor genezingsprocessen.

Wanneer wordt voetreflexmassage toegepast?

De oude geneeskunde leert ons dat de bloedstroom de energiecirculatie volgt. Wordt de doorstroming belemmerd dan noemen we dit een blokkade. Bij een blokkade is er sprake van een minimale stofwisseling rond het aangetaste gebied. Zuurkristallen vormen zich op de zenuwuiteinden in de voeten en het lichaam raakt daardoor uit balans. Het doel van de massage is de bloedcirculatie te bevorderen. De afvalstoffen worden afgevoerd, de energiecirculatie komt weer op gang, het lichaam vindt zijn kracht terug en kan zich weer herstellen.

Wie heeft baat bij een voetreflexmassage?

Voetreflexmassage kan worden toegepast bij gezonde mensen ter activering van de energiecirculatie. Je zal de massage als prettig en ontspannend ervaren.
Voor mensen bij wie het evenwicht wordt verstoord door bepaalde blokkades, kan voetreflexmassage een stimulerende werking hebben.
Ook baby’s en kleine kinderen die veel huilen en ons nog niet kunnen vertellen wat er aan de hand is, kunnen vaak gekalmeerd worden door een zachte massage van hun voetjes. Kortom, iedereen heeft er bij bij!

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens een eerste sessie wordt er eerst en vooral geluisterd naar je behoeften. Er wordt nagegaan of je bepaalde klachten hebt zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, slaapgebrek, stress,… Aan de hand van dit intake gesprek, wordt er een behandelingsplan opgemaakt. Maar ook indien er geen specifieke klachten zijn, ben je uiteraard meer dan welkom. Daarna begint de eigenlijke sessie met enkele ontspannende grepen die meteen de voeten aangenaam los maken.

Nadien worden beide voeten apart of gezamenlijk bewerkt (drukpunten) waarbij rekening wordt gehouden met aangegeven probleempunten.

Elke sessie eindigt opnieuw met enkele ontspanningsgrepen zodat je met een fijn en aangenaam gevoel terug kan vertrekken. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Een eerste intake sessie duurt een kwartiertje langer. Het is wenselijk losse kledij te dragen, zodat je gemakkelijk en ontspannen kan liggen en er tot aan de knie kan gewerkt worden

Welke effecten mag je van een sessie verwachten?

Voetreflexologie kan klachten verlichten, of zelfs geheel laten verdwijnen, bvb. voor:

  • Herstel van fysiek en mentaal evenwicht, bvb bij stress, burnout,….
  • Verbetert het slaappatroon.
  • Stimuleert de maag-en darmfunctie.
  • Verlicht orgaan gerelateerde klachten, zoals hoofdpijn, migraine, nek-, schouder- en rugpijn, gewrichtspijnen.
  • Helpt bij hormonale en emotionele klachten.
  • Werkt ontspannend.

Wil je zelf de weldadige werking van een behandeling ervaren?

Tarieven per sessie:
– 60 min/ 45€
75 min/ 60€

Ben je overtuigd?

Maak een afspraak

Vraag hier je Actiebon